Politica de retur

Reincarca cartela in 15 secunde

1. Dispozitii generale

1.1. In calitate de Client al Zoom Digital SRL aveti dreptul de a fi informat cu privire la reglementarile aplicabile in contextul in care apelati la serviciile noastre de reincarcare, referitoare la incheierea contractelor la distanta intre profesionisti si consumatori.

1.2. Pentru a beneficia de serviciile noastre, detineti obligatia de a completa formularul de incarcare cartela, respectiv formularul de efectuare a platii in mod corect, cu informatii veridice si actuale. Zoom Digital SRL nu isi asuma raspunderea pentru imposibilitatea prestarii efective a serviciului de reincarcare, cauzata de completarea formularelor in mod eronat, incomplet sau cu informatii false.

1.3. Astfel cum reiese din politicile operatorilor de telefonie mobila parteneri, potrivit carora odata finalizata tranzactia aferenta reincarcarii cartelei prepay acest serviciu nu se mai poate returna, sunteti obligat sa verificati, inaintea finalizarii tranzactiei/comenzii, corectitudinea datelor introduse in formularul de reincarcare, care se refera, in special, la numarul de telefon.

1.4. Cu exceptia cazurilor prevazute la art. 16 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorului in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea sau completarea unor acte normative, Consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute de dispozitiile acestui act normativ.

1.5. Cu toate acestea, avand in vedere natura serviciilor pe care Zoom Digital SRL le pune la dispozitia dumneavoastra prin intermediul platformei online www.cartela.ro , astfel cum a fost detaliat la pct. 1.4. din prezenta sectiune, devin incidente prevederile art. 16 mai sus mentionat care detaliaza exceptiile de la dreptul de returnare a produselor.

1.6. Astfel, conform art. 16 din OUG nr. 34/2014, sunt exceptate de la dreptul de retragere prevazut la art. 9-15 (i.e. din acelasi act normativ), in ceea ce priveste contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale, urmatoarele:

 1. contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a contractului de catre profesionist;
 2. furnizarea de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care profesionistul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
 3. furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar;
 4. furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
 5. furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator;
 6. furnizarea de produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
 7. furnizarea de bauturi alcoolice al caror pret a fost convenit in momentul incheierii contractului de vanzare, a caror livrare nu poate fi efectuata inainte de 30 de zile si a caror valoare reala depinde de fluctuatiile de pe piata pe care profesionistul nu le poate controla;
 8. contractele in cazul carora consumatorul a solicitat in mod special profesionistului sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere;
 9. furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;
 10. furnizarea de ziare, periodice si reviste, cu exceptia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicatii;
 11. contractele incheiate in cadrul unei licitatii;
 12. prestarea de servicii de cazare, pentru alt scop decat cel rezidential, transport de marfuri, inchiriere de masini, catering sau serviciile privind activitatile de agrement, in cazul in care contractul prevede o data sau o perioada de executare specifica;
 13. furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere.

1.7. Astfel, creditele de reincarcare telefonica NU pot fi returnate si nu sunt necesare prevederi speciale privind garantia si service-ul aplicat asupra produsului/ serviciului pe care Zoom Digital SRL il pune la dispozitia utilizatorului prin intermediul website-ului www.cartela.ro .

2. Procedura exceptionala de rambursare a contravalorii serviciului

2.1. Atunci cand plasati o comanda de reincarcare pe site-ul www.cartela.ro, inserand date corecte si complete, va garantam urmatoarele:

 • incarcarea creditului solicitat catre numarul de telefon introdus;
 • livrarea codului PIN aferent incalcarii.

2.2. In situatia in care informatiile furnizate sunt gresite, respectiv numarul de telefon introdus este un numar pentru care a fost contractat in prealabil un serviciu de telefonie de tip abonament si care, deci, nu poate fi supus reincarcarii, iar plata aferenta reincarcarii a fost efectuata cu succes, sunteti invitat sa trimiteti o cerere scrisa prin care sa solicitati rambursarea contravalorii creditului achitat, la adresa de e-mail contact@cartela.ro care sa contina urmatoarele precizari:

 • Numele si prenumele;
 • Numarul de telefon introdus pentru reincarcare;
 • Data in care ati efectuat plata;
 • Contul bancar pentru restituirea banilor;
 • Motivul rambursarii si alte detalii relevante solicitarii.

2.3. In genere, in situatia introducerii unui numar de telefon caruia i-a fost alocat in prealabil un serviciu de tip abonament de telefonie mobila, sistemul platformei noastre online va indica imposibilitatea reincarcarii unui astfel de numar de telefon. Cu toate acestea, in cazuri putin probabile datorate unei functionari temporare defectuoase a sistemului nostru informatic, pot aparea situatii de tipul celei descrise la pct. 2.2 din prezenta sectiune, context in care se va putea solicita rambursarea sumei achitate pentru reincarcare.

2.4. In situatia in care numarul de telefon introdus nu este cel dorit, insa incarcarea s-a efectuat cu succes plata nu poate fi returnata. In acest caz va rugam sa va adresati operatorului de telefonie prin serviciu Suport Clienti pentru a incerca transferul de credit.

! Nota: Doar persoanele fizice pot renunta la o comanda plasata si doar pentru motive temeinic justificate.

2.5. In functie de statusul comenzii dumneavoastra, in situatia mai sus descrisa, va putem rambursa integral contravaloarea sumei achitate pentru reincarcare, in termen de 1-30 de zile calculate de la momentul confirmarii platii.

2.6. In cazul in care comanda de reincarcare sau generare PIN a fost deja trimisa spre procesare catre operatorul de plati, suma achitata nu mai poate fi rambursata.