Cartela.roDigi RomaniaOrangeTelekomVodafone

Ce este o cartela SIM?

Cartela SIM, cunoscută și sub denumirea de card SIM, își are originea în limba engleză (subscriber identity module), care semnifică modul de identitate al abonatului. Acest card, în ciuda dimensiunii sale reduse, este foarte inteligent, având o capacitate de stocare foarte mare. Pe scurt, este capabil să rețină informațiile unui utilizator al rețelei GSM.

De unde îmi iau o cartela SIM?

Acronimul de GSM vine de la Global System for Mobile communication și poate fi folosită de orice utilizator al unei cartele SIM din lume, indiferent din țara din care provine sau de operatorul de telefonie mobilă regional. De exemplu, în România, poți deține o cartelă SIM din partea următorilor operatori: Vodafone, Telekom, Orange, sau Digi pe care o poți achiziționa de la magazinele de profil.

Cum folosesc cartela SIM?

Cardurile SIM sunt obiecte mici din plastic care conțin un cip și pot fi transferate în orice telefon mobil de pe piață. Fără un card SIM introdus în telefon, rețeaua GSM nu va funcționa, deoarece nu va avea o adresă pentru a primi sau efectua mesaje sau apeluri. Totodată, pe cartela SIM poate fi găsit un număr de identificare unic, numărul de telefon și alte date personale ale utilizatorului.

Mai mult, fără o cartelă SIM, telefonul poate fi utilizat doar pentru a face poze sau pentru a se conecta la o rețea WiFi. Cartelele SIM conțin inclusiv detaliile PrePay sau ale abonamentului. Toate aceste informații la un loc pot fi extrem de utile în momentul în care rămânem fără baterie la telefon și nu avem la îndemână un încărcător. Cardul SIM poate fi introdus în alt telefon și folosit în continuare în mod normal.

Cartela SIM are o memorie suficientă pentru a înregistra câteva sute de contacte și mesaje. Dar, pentru a salva poze, video-uri, sau alte informații, vei avea nevoie de un card de memorie, de exemplu, un card micro-SD.

Ce mai trebuie să știi în final

Unele telefoane au o carcteristică numită „dual-SIM”. Acest lucru se traduce prin faptul că telefonul poate suporta două cartele SIM simultan. Astfel, acest serviciu este extrem de util pentru cei ce doresc să aibă numărul personal și cel de serviciu pe același telefon.

Un mic sfat

Achiziționarea unei cartele SIM este primul pas atunci când ți-au luat un telefon nou. Al doilea pas important este alegerea tipului de serviciu oferit de operatorii de telefonie mobilă: cartela reîncărcabilă sau abonament. Dacă te decizi să utilizezi o cartelă PrePay, intră pe www.cartela.ro și reîncarcă-ți creditul cu suma dorită super rapid. Totul online, de la tine de acasă.

Articole relevante
Cartela.ro

Roaming. Cum folosesc cartela PrePay in UE

Cartela.roDigi RomaniaOrangeTelekomVodafone

Codul PUK - Tot ce trebuie să știi despre deblocarea cartelei când ai uitat codul PIN

Cartela.roDigi RomaniaOrangeTelekomVodafone

Cum reîncarci rapid cartela PrePay în doar 3 minute

Cartela.roDigi RomaniaOrangeTelekomVodafone

Cum să folosești un dual SIM?