Cartela.ro

Ce este și cum activezi un WiFi Hotspot?

Atunci când esti într-un loc care nu dispune de internet WiFi și ai nevoie urgentă să te conectezi la internet pe laptop, ai un singur lucru de făcut. Simplu și rapid, activezi funcția WiFi Hotspot de pe telefonul tău mobil. Conectezi laptopul și poți lucra de oriunde cu acces direct la internet.

Fiecare dintre telefoanele mobile au această funcție, pe care, mulți dintre noi, fie nu știm că o avem, fie nu știm să o folosim. Hai să descoperim împreună cum funcționează!

Cum functioneaza un WiFi Hotspot?
  • Hotspot-ul funcționează ca oricare alt punct de acces la internet;
  • Nu necesită costuri suplimentare – în afara datelor mobile consumate de pe telefonul tău;
  • Atâta timp cât timp telefonul tău este conectat la internet, fluxul datelor mobile poate fi transformat în semnal WiFi pentru toate dispozitivele din apropiere;
  • Telefonul tău funcționează normal pe tot timpul activării acestei funcții;
  • Nu există un număr limită de dispozitive ce se pot lega la WiFi-ul creat de tine – pentru fiecare telefon în parte există opțiuni în acest sens;
Alte avantaje ale WiFi Hot Spot
  • WiFi Hotspot nu depinde de sistemul de operare, astfel că atât dispozitivele Android, cât și cele iOS pot accesa această funcție
  • Un mare avantaj îl constituie și numărul mare de GB de date mobile la ofertele PrePay care pot varia de la cativa GB pana la oferte de 100GB inclusi, lunar, suficient pentru a viziona filme, asculta muzica sau pentru a fi alaturi de prietenii tai in retelele social media.
Și un mic dezavantaj…

Cel mai probabil, unicul dezavantaj al acestui serviciu este că, odată ce folosești telefonul ca WiFi Hotspot, bateria se va descărca mai repede.

Cum activezi un WiFi Hotspot?

Super-super simplu.

Majoritatea telefoanelor au opțiunea vizibilă în meniul cu funcții – din același loc de unde poți porni și Datele Mobile sau Airplane Mode. Odata ce ai activat HotSpot-ul, apasă lung pe buton pentru a vedea și modifica setări precum parola sau dispozitivele care accesează în acest moment rețeaua nou-formată.

Atenție! Nu uita sa inchizi Hotspot-ul după ce nu îl mai folosești, altfel riști ca bateria ta să se descarce foarte rapid!

Bucura-te de aceste avantaje ale tehnologiei si descopera libertatea de a te putea conecta la internet oricand, de pe orice dispozitiv, din masina sau din tren, atat timp cat ai o conexiune stabila la internet pe mobilul tau!

 

 

Articole relevante
Cartela.ro

Roaming. Cum folosesc cartela PrePay in UE

Cartela.roDigi RomaniaOrangeTelekomVodafone

Codul PUK - Tot ce trebuie să știi despre deblocarea cartelei când ai uitat codul PIN

Cartela.roDigi RomaniaOrangeTelekomVodafone

Cum reîncarci rapid cartela PrePay în doar 3 minute

Cartela.roDigi RomaniaOrangeTelekomVodafone

Cum să folosești un dual SIM?