eSIM reprezintă un soi de prescurtare pentru „SIM încorporat”. Practic, eSIM-ul este o versiune virtuală a unui card SIM obișnuit. Cu alte cuvinte, eSIM-ul nu este un SIM fizic, pe care îl poți lua și introduce într-un telefon asa cum poți face cu o cartelă clasică (ex. Cartela PrePay).
Descriere eSIM
Cu toate acestea, eSIM-ul are un avantaj major: conține toate informațiile care pot fi înregistrate și pe o cartelă SIM tradițională. Astfel, eSIM-ul poate memora și păstra ID-ul tău de client, detaliile rețelei de telefonie mobilă la care ești abonat sau de la care utilizezi cartela PrePay și multe aște informații.
În comparație cu SIM-ul clasic de care ai nevoie pentru a putea folosi un telefon, eSIM-ul este direct încorporat în dispozitiv (în telefon). Mai mult, un alt avantaj al eSIM-ului este că poate fi reprogramat cu succes ori de câte ori este necesar.
Multe dintre telefoanele care acceptă eSIM pot avea mai multe conexiuni în același timp. Acest lucru înseamnă că e ca și cum ai avea și ai folosi, pe același telefon, mai multe cartele, de la furnizori de telefonie mobilă diferiți (ex. Vodafone, Telekom, Orange, Digi).
Avantaje eSIM
Hai să descoperim împreună care sunt avantajele unui eSIM:
- Poți trece de la o rețea la alta extrem de simplu. De exemplu, atunci când vrei să îți schimbi numărul de telefon sau să te portezi la un alt operator de servicii mobile, o poți face super simplu. Cum faci asta? Iată raspăunsul! În loc să cumperi o cartela SIM nouă și să o introduci în telefon și apoi să o activezi, poți evita acest proces cu doar cu câteva click-uri, în câteva secunde.
- Poți scăpa de acel moment când nu ai la îndemână un ac special prin care se poate deschide slotul de SIM al telefonului tău.
- eSIM-ul poate stoca până la cinci carduri SIM virtuale. Acest lucru se poate traduce prin faptul că poți schimba rapid rețelele, dacă în zona în care te afli rețeaua pe care o folosești în mod obișnuit nu are un semnal bun. Te poți bucura rapid și fără stres, astfel, de serviciile rețelei cu cel mai puternic semnal!
- Atunci când călătorești în străinătate, un eSIM te ajută să faci trecerea la o rețea locală fără să fie nevoie să mai achiziționezi o cartelă SIM locală. Iar de aici, poți scăpa și de suprataxele de roaming.
Dezavantajele eSIM
Ca orice serviciu cu avantaje, și eSIM-ul prezintă dezavantajele sale. Haideți să le descoperim împreună:
- Nu va mai fi la fel de ușor șă treci de la un telefon fizic la altul, doar mutând cartela, fizic, dintr-un dispozitiv în altul. Deși stocarea tuturor informațiilor a fost concepută pentru a simplifica transferul de date (de la lista de contacte, la mesaje, la fotografii, e-mailuri și așa mai departe), atunci când vei dori să îți schimbi telefonul va trebui să apelezi operatorul de telefonie la care eSIM-ul tău a fost înregistrat pentru a te ajuta în transferul informațiilor.
- Nu poți elimina un eSIM de pe telefon. Totuși, acest lucru poate reprezenta și un avantaj, dacă privești din perspectiva unui posibil furt al smartphone-ului tău – locația acestuia nu va mai putea fi ascunsă cu ușurință.
Sperăm că informațiile legate de eSIM îți sunt de ajutor. Tehnologia evoluează și noi suntem aici pentru a-ți oferi cele mai importante și utile informații din acest domeniu.
Reîncărcare cartela SIM tradițională
Până una-alta, dacă ai nevoie de credit pentru a-ți suna persoanele dragi sau pentru a naviga pe internet, pe www.cartela.ro îți poți încărca super-rapid creditul în doar câteva minute. Pe site-ul www.cartela.ro îți poți reîncărca creditul pentru orice operator de telefonie mobilă din România – precum Vodafone, Orange, Telekom, Digi.
Discuții plăcute! 😊